style="background-color: rgb(255, 255, 255);" marginheight="0" marginwidth="0">
Tempah Sekarang
Soalan Lazim


Khas untuk calon Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik pada 13 APRIL 2013!


Buntu? Tak Tahu Nak 'Prepare' Apa Untuk Exam Pegawai Tadbir Diplomatik Pada 13 APRIL Ini? Kalau Tak Prepare, Memang Susah Nak LULUS Exam Tu..


Kini.. Usah Risau Lagi..!


>>>FORMAT Terkini untuk 13 APRIL 2013<<<

JUALAN AKAN DITUTUP Jam 11.59 pm 11 APRIL 2013

Beli sekarang atau terlepas!

Days
Hours
Minutes
Seconds






Kami mahu anda juga tersenyum untuk peperiksaan PTD 13 APRIL ini!

NAMA
EMAIL

Hak Privasi anda dijamin. Kami juga membenci aktiviti 'spamming' seperti anda!


Daripada : Team Tipsptd

Pengendali : Blog PTD di TipsPTD.com/blog dan forum SembangKerjaya.com

Lokasi : Kuala Lumpur


“Bagaimana Untuk LULUS Peperiksaan Bertulis Tanpa Perlu Melanggar Undang-Undang”


Kami telah menyediakan panduan khusus untuk Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik sekian lama melalui medium online ini dan hasilnya amat-amat memberangsangkan. Pelbagai emel menyatakan terima kasih telah kami terima, dan yang anda lihat di atas adalah sebahagian kecil daripada apa yang telah kami terima.

Dan untuk memastikan anda juga mendapat manfaat yang sama, kami akan buat yang terbaik untuk menjelaskan kepada anda sebab kebanyakan orang gagal dan bagaimana untuk mencapai kejayaan ini.

Sebelum anda pergi lebih lanjut, ingin kami beri amaran kepada anda bahawa..


92.68% GAGAL Dalam Peperiksaan Bertulis M41


Dengan kata lain, daripada 48,514 nama, hanya 3,579 sahaja yang layak menduduk peperiksaan dan statistik ini datang terus daripada Laporan Tahunan SPA 2008 (kami simpan maklumat terkini tahun mutakhir, pasti anda tak mahu tahu!)


"Dengan kata lain, 44,935 GAGAL dalam peperiksaan bertulis kemasukan Pegawai Tadbir Diplomatik.. TIDAK TERMASUK peperiksaan bertulis gred 41 lain!


Dan ini hanyalah statistik salah satu daripada jawatan bukan semuanya. Jumlah yang gagal pasti lagi banyak kalau kesemua peperiksaan dikumpulkan bersama tahun ini.


Tiga Sebab Utama Ramai Gagal


Kenapa ramai sangat gagal walaupun dikatakan mereka telah bersedia?

Apa yang membezakan mereka yang berjaya dan gagal? Kenapa ada yang nampak tidak berusaha tapi boleh berjaya dan yang nampak berusaha boleh berjaya?

Pertama, mereka tidak berusaha untuk peperiksaan ini. Anda mungkin pernah jumpa orang yang tak nak buat apa-apa dan ingat peperiksaan ini kacang goreng sahaja. Tak buat persediaan sebab ingat pengetahuannya sebagai graduan universiti X sudah mencukupi

Merekalah orang yang akan menerima surat sebegini:

Kepada Encik/Cik/Puan,

Dukacita dimaklumkan bahawa anda telah gagal dalam peperiksaaan kemasukan Perkhidmatan Awam jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik. Sila cuba lagi pada masa hadapan.

Kedua, mereka tidak mempunyai panduan yang baik untuk membantu mereka belajar dan ini menyebabkan mereka gagal mengenalpasti kehendak sebenar soalan-soalan yang ditanyakan.

Ketiga, mereka yang kata mereka tidak belajar sama ada mereka nak berlagak seperti mereka amat-amat pandai atau amat bernasib baik. Kita tidak boleh nafikan ada yang bernasib baik tapi bergantung kepada nasib semata-mata samalah seperti menembak dengan mata tertutup. Tiada siapa tahu apa kesannya nanti.

Yang kata tak belajar tapi sebenarnya belajar tu... tahu-tahu jelah. Mereka nak berlagak seperti mereka pandai sangat. Tapi jangan cakap dekat diorang macam ni! Mana tahu kot-kot diorang betul-betul pandai ke!


Anda sampai ke sini kerana anda mencari persediaan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik di INTERNET kan? Ini hakikat yang anda harus terima..


Semasa anda menggunakan Internet untuk mencari maklumat, anda pasti perasan bahawa..


Maklumat di Internet terlalu banyak dan tidak tersusun (dan outdated)
    
Apabila maklumat yang diberikan terlalu banyak, anda akan mengalami keadaan yang dipanggil sebagai analysis paralysis iaitu keadaan apabila anda terpaksa menganalisis TERLALU BANYAK maklumat pada satu masa. Anda akan kaku, tidak melakukan perkara yang sepatutnya anda buat.

Elak perkara ini, anda tidak perlu membuang masa seperti ramai orang lain.
     

Maklumat yang diberikan tidak semestinya betul
    
Ramai golongan blogger yang tahu trafik atau jumlah pelawat terutamanya musim peperiksaan SPA amat banyak. Jadi mereka menyediakan ‘posting’ yang berkaitan untuk menarik pelawat masuk ke blog mereka tetapi maklumat yang diberikan tidak semestinya betul. Mereka hanya mengambil maklumat di mana-mana (dan tidak diketahui kesahihannya) dan menjadikannya ‘search engines friendly’..

Ini bermakna laman web tersebut akan disukai oleh Google dan search engine seperti Google akan memaparkannya di muka surat pertama apabila anda mencarinya...

Apa kesannya kepada anda...? Anda tahu jawapannya kan?


Apa yang anda perlukan ialah maklumat yang tersusun mengenai peperiksaan ini, dan bagaimana untuk lulus peperiksaan bertulis ini. Sebabnya ramai orang gagal adalah jelas.. mereka tidak mempunyai maklumat yang lengkap mengenai peperiksaan ini dan hanya diberi ‘tip-tip’ yang hanya berkesan untuk sesetengah orang sahaja, dan bukan semua orang.

Tapi jika anda ingin menduduki peperiksaan 13 APRIL 2013 ini untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik, kawan.. anda adalah salah seorang yang bakal berjaya.

Hanya mereka yang mencari bahan dan bertungkus-lumus sahaja yang akan pergi ke laman web seperti ini dan di sini anda akan berjumpa panduan belajar terbaik untuk peperiksaan bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik. Lihat sahaja antara calon-calon yang sampai ke sini sebelum anda dan lulus sebelum ini..









Ya, mereka LULUS!! Dan kejayaan mereka atas usaha mereka dan panduan dari kami, Team TipsPTD yang telah membantu ramai calon lulus peperiksaan kemasukan ke sektor kerajaan. Satu-satunya sumber rujukan online yang boleh dipercayai.


Siapa Team Tipsptd? Boleh percaya ke?


Kami adalah pengendali blog http://tipsptd.com/blog yang sudah lama bertapak di dunia online membantu ramai calon bahkan ada pembaca yang sudah berjaya menjawat jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik dan memulakan khidmat kepada negara..





Malahan saban hari banyak email ucapan terima kasih dan penghargaan yang diberikan kepada kami dan ianya adalah hasil kepercayaan dan kegembiraan mereka. Jika hendak dimuatkan semua, pasti tak muat semuanya, tapi cukuplah kalau diletakkan sedikit penghargaan yang telah diterima daripada pembaca untuk menyakinkan anda..





Apakah yang telah membantu mereka semua LULUS? Dan kami pasti anda juga mahu LULUS seperti mereka kerana kerjaya ini adalah kerjaya idaman semua orang! Ianya adalah panduan belajar untuk lulus cemerlang dan panduan belajar yang kami maksudkan ialah...


“Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis
Pegawai Tadbir Diplomatik M41

[KHAS untuk PTD 13 APRIL 2013]”





Panduan ini terbahagi kepada beberapa bahagian. Setiap bahagian akan membantu anda untuk memastikan diri anda lebih bersedia dalam peperiksaan nanti. Anda tidak perlu menelaah buku 4, 5 jam sehari untuk menduduki peperiksaan bertulis ini.

Anda hanya perlu baca pakej rujukan ini, baca dan lakukan apa yang disarankan, dan apabila tiba waktu peperiksaan, jawab dengan jayanya. Setiap seksyen diterangkan dengan terperinci, jadi anda tidak perlu risau jika ada sebarang maklumat ditinggalkan (kerana kami memastikan semuanya kami tackle, kecuali kalau anda ada soalan spesifik – anda boleh mengemel kami untuk jawapan).



Anda juga akan mendapat soalan contoh bagi setiap seksyen supaya anda faham apa yang bakal anda lalui dan jelas dengan jenis soalan yang ditanya.


Takut Matematik? Kami ada penyelesaian..


Ada rahsia besar yang bakal kami dedahkan kepada anda untuk berjaya dalam seksyen Matematik. Anda tak perlu buang masa studi semua silibus PMR dan SPM, kerana apa yang ditanya hanyalah....xXx. Anda pasti senyum apabila anda tahu rahsia ini!

Anda akan mengetahui bagaimana untuk menjawab soalan matematik, walaupun sekarang ini anda lemah dalamnya. Soalan IQ? Ini bukan lagi masalah. Anda akan lebih bersedia untuk menjawab soalan-soalan bakal ditanya nanti kerana kami akan...


...berikan contoh untuk anda!


Ada juga pelbagai tip untuk membuatkan anda dapat menembak dengan tepat (dengan kata lain: anda tahu jawapan tu betul) dan macam-macam lagi.

Bukan itu sahaja, anda juga akan mempelajari :



Sebab utama kenapa ramai orang gagal... WALAUPUN sudah bersedia. 


Apa yang menyebabkan anda gemuruh (paling ketara dalam orang yang dah study penat-penat!)


Ubat yang anda boleh gunakan untuk kurangkan gemuruh anda (bukan dadah, dan tidak mempunyai kesan sampingan)


Faktor umum kegagalan ramai calon (yang anda sudah tahu)


Apa yang anda JANGAN BUAT sebelum waktu peperiksaan. Baca muka surat 8 untuk sebabnya. (Jika anda sudah belajar banyak, anda lagi patut baca muka surat ini).



Komponen 1 - Diskripsi Prima


[Bernilai RM40]




Satu naskhah utama yang harus dimiliki. Ianya adalah hamparan keseluruhan format peperiksaan, pecahan perincian yang anda tak akan jumpa di mana-mana. Kalau anda jumpa perincian setiap seksyen sama seperti ini, kami yakin ianya berasal dari kami!


Soalan apa yang ada pada tahun 2009 dan 2010 tetapi tidak ada pada tahun 2011 dan 2012. Bagaimana dengan 2013?


Jenis buku yang anda patut cari untuk Sejarah Malaysia (dengan ini, anda tidak perlukan buku teks)


Jenis-jenis soalan pengetahuan Am yang anda akan ditanyakan, kami perincikan pecahan soalan untuk anda!


Dalam Huraian Seksyen A: Pecahan 2 - “Struktur Pentadbiran Negeri dan Pusat”, pula anda akan pelajari:


Apa yang anda perlu faham dalam bahagian struktur pentadbiran negeri dan pusat. Sebagai contoh, faham bahagian pembahagian tugas. Lain-lain lagi.
   

Struktur kementerian yang anda harus ingati


Bidang kuasa kerajaan negeri dan pusat


Rujukan sesuai untuk bahagian ini


Jika anda susah nak tulis esei dengan baik, anda akan mendapat tips Khas: Bagaimana Menulis Esei Dengan Baik?


Anda dah tahu tip 5 wives, 1 husband? Tahu macam mana nak gunakannya untuk keputusan terbaik? Lihat bahagian ini untuk maklumat lanjut.      
     

Tambahan, bagiamana menggunakan teknik 'brainstorming' untuk menyusun poin supaya esei anda mengalir dari satu poin ke satu poin dengan logik.


Isu-isu yang perlu diberi perhatian dalam seksyen D dan E.


Dan di atas hanyalah sebahagian kecil daripada apa yang akan anda dapat. Apa yang akan dan bakal anda belajar darinya adalah SANGAT TERPERINCI  dan TERLALU BANYAK untuk disenaraikan semuanya di sini. Anda boleh lihat sendiri isi kandungannya di bawah:







Apa yang kami ingin tekankan ialah: semuanya dirangka dengan kemas dan terperinci untuk memastikan anda lulus dengan usaha kurang daripada mereka yang tidak mendapatkan panduan ini.

Peperiksaan ini biasanya hampir mustahil, tapi maklumat rahsia ini akan membolehkan anda untuk menjadikannya realiti. Kami akan berikan anda ‘study plan’ lengkap dengan rujukan bagaimana untuk anda ‘skor’ dalam setiap seksyen… sesuatu yang belum pernah diberikan oleh orang lain sebelum ini.


Anda tidak perlu duduk lama di meja belajar!


Kami pasti anda ada banyak lagi benda nak buat selain daripada duduk di meja dan belajar. Anda ada kawan yang sedang menunggu anda, kekasih yang nak berjumpa dengan anda dan banyak lagi. Anda sendiri tahu apa yang nak buat kan?

Untuk melengkapkan lagi persediaan anda, 5 lagi komponen penting ditambah dan anda perolehinya secara PERCUMA dalam pakej ini!







Komponen 2 hingga 5 - Contoh Soalan

[Bernilai RM75]




Komponen ini adalah sangat penting untuk anda mendapat gambaran yang jelas tentang soalan yang bakal ditanya. Antara sebab calon gagal ialah kerana gemuruh apabila melihat soalan kerana soalan yang ditanya amat-amat tidak dijangka.

UPDATE 2013: 20 Soalan Khusus NKRA + GTP

Dengan adanya sample soalan ini, anda akan dapat mengagak apa yang akan ditanya, tidak terlalu 'cuak' kerana anda dah dapat tahu 'rentak' soalan yang bakal ditanya. Ianya bukan soalan bocor dari SPA tapi ianya adalah soalan yang disatukan menepati format dan pecahan yang telah diterangkan dalam 'Diskripsi Prima'


Anda amat perlukannya!




Nota Isu Semasa


Ekonomi

Alam Sekitar

Isu Nasional

Kesihatan

...beserta snapshot sumber prima...





Komponen 6 - Nota Isu Semasa


[Bernilai RM50]


Dalam komponen ini, anda akan mendapat lebih 40 tajuk pilihan. Calon kadang terlupa bahawa maklumat mereka harus selari dengan hasrat kerajaan atau maklumat itu harus datang dari maklumat prima/arus perdana. Jadi ebook isu semasa ini datang dari sumber prima beserta link dan 'snapshot' sumber prima yang diperlukan.

Dengan ini, anda tak perlu pening lagi nak buka suratkhabar, internet dan lain-lain untuk persediaan anda. Berapa banyak masa yang boleh anda jimat dengan Nota Isu Semasa ini? Ingat, anda tak punya banyak masa dan anda mahu terus LULUS peperiksaan ini dan ini mampu membantu anda!

Tahukah anda untuk sesi awal 2009, isu Bioteknologi keluar sebagai salah satu soalan esei dan jika anda tak tahu langsung tentangnya, anda hampir pasti GAGAL. Tetapi mereka yang mendapatkan panduan ini mendapat maklumat ini dan kebanyakannya berjaya

Ini pastinya menjimatkan masa anda untuk rujukan isu-isu penting seperti ETP, Rasuah, DEB, Tanah Runtuh dan lain-lain. Semuanya memerlukan fakta TETAPI anda tak perlu pening kepala lagi kerana ebook ini bakal menyediakan anda dengan fakta-fakta penting yang anda perlu tahu. Anda tak perlu pening kepala lagi! Amat berguna untuk peperiksaan bertulis, Assessment Center dan temuduga anda nanti!





Komponen 7 - Contoh Esei


[Bernilai RM50]

Ramai yang dah lama tak menulis dan mempunyai masalah dalam menulis. 14 esei (7 Esei Bahasa Melayu dan 7 esei Bahasa Inggeris) ini akan mengembalikan skill menulis anda dan mengembalikan mood penulisan anda. Ianya disesuaikan panjangnya dengan format peperiksaan bertulis PTD ini.

Esei ini ditulis mencakupi isu-isu semasa dan karangan pendapat yang disesuaikan panjangnya dengan kehendak peperiksaan bertulis kemasukan Kerajaan.

Untuk memudahkan anda menilai panduan ini, anda boleh mendapatkan beberapa bab percuma di bawah. Harap maklum, anda hanya mendapat sebahagian kecil maklumat sahaja.

Untuk mendapatkan semua nota, semua panduan yang kami senaraikan di atas, anda boleh mendapatkan panduan penuh Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik M41 di hujung mesej ini.

NAMA
EMAIL

Hak Privasi anda dijamin. Kami juga membenci aktiviti 'spamming' seperti anda!


Boleh ke percaya panduan ini?

Kami dah terangkan serba sedikit sebelum ini tapi kami pasti anda mesti masih bertanya di hati anda... Siapa mereka nak sediakan panduan ini? Apakah kredibiliti yang mereka ada untuk membuat panduan ini?

Jawapannya ialah mudah. Kami telah menyediakan dan membantu calon peperiksaan sebelum ini dan lebih tepat lagi ialah kami sudah membantu ramai calon untuk lulus sepanjang tahun 2009 hingga 2011 ini dan terakhir ialah MEI 2012 yang lepas.

Panduan ini ialah hasil pelbagai soalan yang diajukan oleh calon-calon dan alhamdulillah ramai yang berjaya dan kami ingin berkongsi tip-tip ini dengan anda juga.






Blog http://tipsptd.com/blog adalah satu-satunya blog yang khusus dan konsisten dalam membantu ramai calon dalam menduduki peperiksaan PTD sepanjang tahun 2009/10 yang lepas. Jumlah kunjungan saban hari meningkat di kala musim PAC dan temuduga tiba membuktikan ianya sebagai salah satu tempat rujukan utama calon-calon peperiksaan PTD.

Puluhan email kami terima setiap hari. Antaranya ialah soalan-soalan mengenai peperiksaan ini dan bagaimana untuk lulus dalam peperiksaan itu.





Itu adalah antara sebahagian yang kami terima dan soalan-soalan di atas akan terjawab, dalam panduan yang kami sediakan.





Adakah ini soalan bocor daripada SPA?


Tidak sama sekali! Kami bukanlah manusia yang cukup hina untuk melakukan perkara ini. Sebenarnya jika anda tanya kami anda tidak perlukan soalan bocor untuk berjaya. Anda tidak perlu menipu kerana jika anda tahu betul-betul apa yang soalan perlukan... ini bukan masalah lagi.

Anda hanya perlu ingat dan tembak sahaja (kerana anda tahu apa yang soalan nak!) soalan tersebut dan walaaah! Anda mendapat jawapan betul dan lulus peperiksaan itu.


Dalam bentuk PDF, dihantar terus ke
dalam emel anda dalam 24 jam
(maksimum 48 jam)



Anda akan mendapat panduan ini dalam emel anda. Anda akan diberi panduan bagaimana untuk menggunakan PDF dan ini mengurangkan kos kami dan membolehkan kami memberikan maklumat tersusun dan berkualiti pada satu harga yang telah dipersetujui oleh semua orang dalam team Tips PTD

Selain daripada nota anda juga
akan mendapat contoh soalan dan jawapan


Untuk memastikan anda dapat menjawab dengan, anda juga akan mendapat set soalan contoh supaya anda lagi mudah nak jawab! Komponen 3-6 dibentuk khas untuk tujuan ini


Beli SEKARANG kerana...


JUALAN AKAN DITUTUP PADA 9 Mei 2012 (11:59 pm)


Anda mungkin hairan kenapa kami ingin menghentikan jualan begitu cepat (9 Mei 2012). Sebenarnya mudah: kami tak mahu calon mengambil mudah dengan studi 'last minute'. Bertindak dan bermula sekarang untuk berjaya! Setiap hari yang anda gunakan untuk belajar memberikan anda lebih banyak peluang untuk berjaya.

Panduan ini akan membantu anda untuk fokus apa yang anda perlu jawab dan dengan hanya menunggu atas pagar sama ada nak beli atau tidak hanya akan mengurangkan peluang anda untuk berjaya.

Dapatkan, dan terus belajar. Push push push! Kami pasti anda boleh berjaya kerana anda layak mendapat kejayaan tersebut. Jika anda ingin memudahkan misi belajar untuk berjaya anda, dapatkan panduan belajar ini dengan klik butang di bawah.


Mereka sudah LULUS, anda bila lagi??





Bak kata pepatah...


"Kejayaan hanya datang kepada sesiapa yang mengejarnya"


Adakah anda mengejar kejayaan anda dengan sehabisnya? Jika ada yang boleh membantu anda adakah anda akan mengambilnya? Adakah anda mahukan menjadi sebahagian kecil yang berjaya?

Semua itu di tangan anda


>>> KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKANNYA SEKARANG JUGA <<<




Tetapi, jika anda mendapatkan panduan ini HARI INI juga, anda juga akan mendapat BONUS hebat ini secara percuma.. (value yang tiada tandingannya)


BONUS KHAS

Risalah Pre-PAC / Tips Stage selepas Exam
Sangat Eksklusif


Selepas berjaya peperiksaan bertulis, anda akan melalui Assessment Center yang dikendalikan oleh pihak INTAN. Khas untuk pembeli hari ini, kami akan berikan anda panduan dan tips 'stage kedua' kepada anda sebaik sahaja sesi akan datang diumumkan secara PERCUMA! Untuk sesi lepas, ianya adalah Risalah prePAC. Risalah ini amat bernilai dan mendapat sambutan yang amat hebat dan diakui SANGAT MEMBANTU oleh calon-calon prePAC yang lepas. Anda lihat sendiri berapa ramai orang yang memilikinya sebelum ini dan sanggup membayar RM30 untuk memilikinya!





BONUS Diskaun ISTIMEWA 1
Pakej Soalan Matematik

[Bernilai RM40]



Pakej Soalan Matematik ini dijual pada harga sebenar RM40 di laman  rasmi www.soalanmatematik.com Antara faktor utama calon GAGAL dalam ujian bertulis adalah pada seksyen yang mengandungi soalan matematik dan analatikal. Pakej ini membongkarkan rahsia penting bagaimana untuk LULUS seksyen matematik tanpa perlu studi semua silibus SPM. Dalam panduan umum yang dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya;

Asas-asas matematik tersebut tidak melebihi Sukatan Pelajaran Menengah Atas (SPM).

Tapi apakah calon perlu studi semua puluhan bab dalam silibus SPM? Jawapannya TIDAK!! Dan ebook ini akan memberikan anda apa yang anda perlu studi dan apa yang tak perlu. Tak bazir masa, soalan dan jawapan untuk latihan anda juga disediakan!  Tak perlu bayar RM40 kerana ianya sudah dipakejkan dalam pembelian Pakej Tipsptd hari ini!



BONUS Diskaun ISTIMEWA 2
Pakej Soalan Sahsiah dan Minat

[Bernilai RM60]









Anda pernah dengar keluhan calon peperiksaan bertulis..

"Saya yakin saya jawab semuanya OK... kenapa saya GAGAL?"
 
Setelah beberapa analisis dibuat;

[+] Seksyen pengetahuan am OK
[+] Seksyen matematik OK
[+] Seksyen penyelesaian masalah OK
[+] Seksyen kefahaman Bahasa Melayu
     dan Inggeris OK
[+] Seksyen esei Bahasa Melayu
     dan Inggeris OK
[+] Seksyen Sahsiah dan Minat.....???
 
"Calon yang telah melepasi tapisan awal dikehendaki menduduki peperiksaan bagi menilai pengetahuan am, pengetahuan bidang yang dipohon, daya menyelesaikan
masalah dan kemahiran bahasa. Di samping peperiksaan ini,ujian sahsiah dan minat juga diadakan.."
 
Kalau dulu ujian sahsiah dan Minat bukanlah komponen asal ujian bertulis, tapi kali ini ianya dimasukkan dalam ujian bertulis di bawah sistem MyRecruitment Ujian sahsiah dan Minat dijadikan komponen wajib khusus  untuk mem'buang' calon semasa ujian bertulis untuk mencapai matlamat MyRecruitment... mengurangkan jumlah calon yang layak ke temuduga..
 
Jangan ambil ringan ujian Sahsiah dan Minat!

Hanya ada satu sahaja rujukan untuk anda berjaya khusus dalam ujian Sahsiah dan Minat dan Pakej Sahsiah dan Minat ini dijual dengan harga RM60 di..

http://sahsiah.perkhidmatanAwamGred41.com/index2.php

Tapi ia diberikan diskaun kepada anda hari ini tanpa perlu tambah RM60!

**Nota : Ebook Low Self-Esteem dan Tingkatkan Keyakinan Diri diberi PERCUMA diatas pembelian Pakej Soalan Sahsiah dan Minat.



Kami juga pasti..
Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir
Diplomatik ini akan membantu anda mencapai impian anda..



Seperti yang anda tahu, menjadi pegawai Perkhidmatan Awam membolehkan anda menikmati pelbagai keistimewaan seperti Cola, ITKA, kenaikan gaji dan lain-lain. Sebagai contohnya untuk Pegawai Tadbir Diplomatik (M41) membolehkan anda mendapat gaji sekurang-kurangnya RM2,252.80 sehingga…


RM 6,209.12 (gaji pokok sahaja)
sumber: Pekeliling Perkhidmatan 2012


Ya, itu hanya gaji pokok sahaja. Kami pasti anda akan mendapat lebih hasil daripada elaun-elaun anda nanti. Tidak mustahil anda akan mendapat sehingga RM9,000 sebulan daripada gred gaji baru anda,



Miliki proton preve?

Melancong ke negara barat?


Semua yang anda impikan selama ini boleh menjadi kenyataan!





Anda dapat lihat terdapat pelbagai elaun untuk perkhidmatan awam, dan terdapat imbuhan tetap untuk semua pekerja perkhidmatan awam termasuk pegawai tadbir diplomatik (PTD). (Sumber: Malaysia’s Government Official Portal)


Kami tahu anda masih lagi ragu-ragu dan kami tidak salahkan anda. Banyak penipu ada di Internet yang mahu mengeksploitasi anda, dan anda memang patut berhati-hati. Anda boleh lihat ramai yang sudah memiliki risalah Peperiksaan PTD sebelum ini..


Mereka sudah memulakan langkah untuk
Ulangkaji bagi 13 APRIL ini, anda bila lagi?






Ini pula antara pembelian tahun 2009
dan 2010 (lebih 4000 calon memilikinya)





Sertai Mereka Untuk Bergerak
100 Langkah Ke Hadapan!



Atau.. Anda masih belum yakin dan takut untuk membeli di internet? Biar kami buang
semua rasa ragu anda dengan…


Memberikan anda jaminan dan mengambil semua risiko anda dan
meletakkannya di atas bahu kami.






Jika anda betul-betul berminat untuk lulus dalam 'Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik M41' pada 12 MEI 2012 ini, anda patut dapatkannya hari ini juga. Kenapa hari ini? Kerana kalau esok, anda mungkin akan lupa tentang laman web ini dan kehilangan peluang mendapat panduan terbaik untuk lulus peperiksaan PTD anda, kerana jualan akan ditutup pada 9 MEI 2012 (11:59 pm)!


Betul ke panduan ini boleh buat saya LULUS??


Apakah perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk lulus? Ianya adalah soal "boleh atau tidak anda menjawab soalan peperiksaan tersebut!" Itulah persediaan yang kami berikan kepada anda...


Kami mahu anda SENYUM bila menjawab
dan balik dari exam!



Kenapa anda SENYUM?? Kerana anda sudah ada persediaan terbaik dan anda tahu apa yang calon lain tidak tahu!! Lihat sendiri kenapa pembeli-pembeli musim lepas senyum..








Anda sudah ada kelebihan berbanding calon
yang tidak memiliki panduan ini



Anda sudah jauh ke hadapan berbanding mereka dan peluang untuk anda lulus sudah tentu lebih besar berbanding mereka! Kami tak janji anda boleh lulus, tapi kami amat yakin yang anda akan melangkah ke dewan exam dengan lebih yakin sebab mereka-mereka sebelum ini juga melangkah dengan yakin atas bantuan rujukan ini.








Peluang tidak akan menunggu anda selama-lamanya, dan peperiksaan bertulis juga semakin dekat setiap hari. Semakin pantas anda membuat keputusan memiliki Pakej Rujukan lengkap ini, semakin tinggi peluang anda untuk lulus kerana anda ada lebih masa untuk buat persediaan.

Masa depan anda di dalam tangan anda. Pelaburan pada hari ini membolehkan anda mendapat gaji masyuk setiap bulan, atau terus menunggu durian runtuh berlaku ke atas anda (yang amat-amat jarang berlaku).





Semoga anda berjaya dalam peperiksaan nanti!

p/s  Ramai yang telah LULUS ujian bertulis Gred 41 termasuk PTD, Pegawai Antidadah, Penguasa Kastam dan lain-lain sebelum ini dengan bantuan pakej ebook ini dan kini tiba masanya untuk anda pula berjaya! Dengan bantuan produk ini tiada alasan lagi untuk anda GAGAL!

p/s/s Pembelian anda dibekalkan dengan jaminan pulangan wang, jadi tiada risiko untuk anda! Anda tahu siapa Team Tipsptd dan mereka-mereka yang telah LULUS terdahulu sebelum anda adalah mereka yang memilih untuk memiliki pakej rujukan dari Team Tipsptd.






P.S. Anda boleh lihat sendiri testimonial-testimonial di atas. Semuanya datang daripada mereka yang telah berjaya sebelum anda. Jika mereka boleh, anda juga boleh!




Seperti yang anda dapat lihat, ramai telah mendapatkan panduan ini untuk menduduki peperiksaan lepas. Dapatkan panduan ini hari ini juga dan jadi sebahagian daripada 7.38% yang lulus..







Di atas adalah testimonial pembaca blog Tipsptd yang sudah berjaya menjawat jawatan sebagai Tadbir dan Diplomatik, tahniah untuk mereka! Tapi ucapan terima kasih itu tidak penting… yang penting ialah apa yang akan anda dapat apabila anda mendapatkan panduan ini.


Macam mana? Berminat untuk memilikinya? Jika ya…





Jika anda masih lagi membaca di bawah ini, anda mungkin masih lagi ragu-ragu tentang keberkesanan panduan ini. Jika anda menganggapnya sebagai "magic" untuk membuatkan anda berjaya, maafkan kami. Panduan ini bukan magik.



Sekurang-kurangnya panduan ini ialah apa yang kami boleh lakukan untuk membantu anda. Kami di Team TipsPTD berharap anda akan lulus dalam peperiksaan ini dan berjaya dalam segala apa yang akan anda tempuhi.

Terima kasih kerana membaca.











PENAFIAN
 
Seluruh kandungan Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik ini adalah hakmilik di bawah tanggungjawab Team Tipsptd dari www.tipsptd.com/blog. Ianya diterbitkan untuk tujuan perkongsian maklumat dan sayugianya diingatkan yang kandungan Pakej ini tidak boleh dianggap nasihat professional dan kami tidak bertanggungjawab atas sebarang liabiliti kerugian dan kerosakan hasil daripada maklumat dalam Pakej ini. Team Tipsptd sedaya upaya menyampaikan maklumat yang tepat, namun jika ada kesalahan atau maklumat yang sudah tidak relevan, ia adalah diluar jangkauan kami. Semua maklumat dalam "Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Tadbir Diplomatik" adalah untuk tujuan informasi dan BUKAN SOALAN BOCOR daripada SPA. Ianya disusun untuk tujuan pendidikan dan memberikan gambaran kepada calon bentuk soalan yang mungkin ditanya.

Infokerjaya Resources (002091193-K)

 Terms & Conditions | Disclaimer | Privacy Policy | Beli Sekarang!